2017 Lindau Economy Meeting

18/11/2016 11:29

Lindau Nobel Laureate Meetings

Om de drie jaar komen tal van Nobelprijswinnaars in de Economie samen in Lindau om er de volgende generatie vooraanstaande wetenschappers te ontmoeten. De Lindau Meetings on Econmic Sciences promoten deze kans op contacten tussen topwetenschappers over generaties, culturen en disciplines heen.

2017 – 6de Lindau Meeting on Economic Sciences

De 6de Lindau Meeting on Economic Sciences wordt gehouden van 22 tot 26 augustus 2017. Ongeveer 400 uitzonderlijk getalenteerde jonge onderzoekers zullen uitgenodigd worden om samen met winnaars van een Nobelprijs Economie deel te nemen aan lezingen, panelgesprekken en debatten in kleine kring. De deelnemers worden wereldwijd geselecteerd uit studenten (Bachelor en Master), doctoraatsstudenten en jonge postdoctorale onderzoekers in het domein van de economische wetenschappen.

Sinds 2015 is FWO een “Academic Partner” van de Lindau Nobel Laureate Meetings, en FWO kan voor elke Lindau Meeting tot maximaal 4 kandidaten nomineren. De genomineerde kandidaten doorlopen daarna nog een selectieproces door het Lindau Council’s Review Panel voor de finale selectie van kandidaten die toegelaten worden tot de meeting in 2017.

Per deelnemende kandidaat betaalt FWO de reiskosten heen en terug plus een bedrag van 2.500 €, bedoeld voor (o.a.) het verblijf te Lindau en (een deel van) de totale deelnamekost; de rest van het totaalbedrag wordt door de Lindau Foundation zelf en 3rd-party funding aangevuld.

Profiel en voorwaarden

Lindau Meeting on Economic Sciences 2017: Selection criteria

Aanvraagprocedure

Kandidaten worden verzocht een dossier op te sturen naar interprog@fwo.be, in het Engels, met een volledig CV (incl. publicatielijst), een motivatiebrief en een aanbevelingsbrief door hun promotor of wetenschappelijk adviseur. FWO selecteert, als academisch partner van de Lindau Nobel Laureate Meetings, op basis van deze dossiers maximaal 4 kandidaten. Geselecteerde kandidaten dienen zich daarna officieel kandidaat te stellen bij de Lindau Nobel Laureate Meeting, waarna een Review Panel aangesteld door de Lindau Council de finale selectie zal doen voor de deelnemers aan de 6de Meeting on Economic Sciences.

Deadline voor kandidaturen: donderdag 1 december 2016.

Meer informatie