Science Forum South Africa (SFSA2016)

21/06/2016 10:23

Op 8 en 9 december 2016 vindt in Pretoria, Zuid-Afrika, de tweede editie plaats van het Science Forum South Africa (SFSA2016), onder het motto Ignite Conversations about Science.

Deze wetenschapsbeurs wordt georganiseerd door het Zuid-Afrikaanse ministerie van Wetenschap en Technologie en wil voor het Afrikaanse continent het equivalent zijn van het EuroScience Open Forum. De beurs richt zich op academici, onderzoekers, beleidsmakers, ambtenaren, studenten en zelfs het grote publiek. De eerste editie in 2015 was alvast een succes. Meer informatie over het Science Forum 2016 en het programma is te vinden via www.sfsa.co.za.

Wetenschappelijke organisaties, landen of regio’s kunnen zich via een stand voorstellen tijdens de beurs. Daarnaast staat er momenteel een oproep open voor het indienen van thematische voorstellen, die gedurende een sessie van 60 minuten aan bod kunnen komen op de beurs. De mogelijke onderwerpen moeten binnen één van de zes vooropgestelde thema’s kaderen, die bewust heel ruim zijn genomen. Deadline voor indiening (enkel mogelijk via de website van het SFSA) is vrijdag 15 juli 2016.

Meer informatie (o.a. contactgegevens, richtlijnen, sessies, selectieprocedure, etc.) is te vinden via www.sfsa.co.za/call-for-proposals.