Spreading Excellence and Widening Participation

Doel

Om de Europese competitiviteit te verbeteren, stelt Horizon 2020 specifieke maatregelen in teneinde excellentie te verspreiden en participatie te stimuleren door partijen die minder bijdragen aan EU-onderzoek en -innovatie in te schakelen. Om investeringen te optimaliseren, moet men het tot op heden ongebruikte onderzoeks- en innovatiepotentieel van Europa aanboren via een groter engagement van minder presterende lidstaten en regio’s.

Inhoud

Het Spreading Excellence and Widening Participation Work Programme 2016-2017 omvat volgende oproepen:

  • Call for Teaming
  • Call for Twinning
  • Call for ERA Chairs
  • Call for support to JPI Urban Europe

Teaming investeert in het onderzoeks- en innovatiepotentieel van Europa door de oprichting van nieuwe (of de verbetering van bestaande) Centres of Excellence te ondersteunen op basis van partnerschappen met internationaal toonaangevende instellingen.

Twinning heeft als doel het enorme potentieel van netwerken voor excellentie te benutten door kennisoverdracht en uitwisseling van goede praktijken tussen onderzoeksinstellingen en vooraanstaande partners.

ERA Chairs brengt verdienstelijke onderzoekers naar universiteiten en andere onderzoeksinstellingen met een groot potentieel voor onderzoeksexcellentie. Instellingen van hun kant dienen steun te mobiliseren van verschillende financieringsbronnen, zoals de Europese Structuur- en Investeringsfondsen, om te investeren in faciliteiten en infrastructuur in het kader van Smart Specialisation Strategies, en zich in te zetten voor institutionele verandering en een bredere ondersteuning van innovatie.

Support to JPI Urban Europe is een initiatief dat de kennis en capaciteiten verhoogt met de bedoeling om stedelijke transitie in de richting van duurzaamheid binnen Europa en over de grenzen heen te ondersteunen. Daarbij ontwikkelt het innovatieve oplossingen, vermindert de fragmentatie van stedelijk-gerelateerd onderzoek en de financiering van innovatie en bouwt het kritieke massa en zichtbaarheid aan.

WIDESPREAD oproepen in 2016 en 2017:

Call

Opening date

Deadline

WIDESPREAD-1-2016: Teaming Phase 2

15 March 2016

30 August 2016

WIDESPREAD 2-2016: Support to JPI Urban Europe

27 October 2015

4 February 2016

WIDESPREAD 3-2017: ERA Chairs

12 April 2017

5 October 2017

WIDESPREAD 4-2017: Teaming Phase 1

11 May 2016

15 November 2016

WIDESPREAD 5-2017: Twinning

11 May 2017

15 November 2017

Een aanvraag indienen

Informatie over de aanvraagprocedure voor Spreading Excellence and Widening Participation vindt u op het Participant Portal, uw centrale toegang tot alles wat te maken heeft met de onderzoeks- en innovatieprogramma’s van de Europese Commissie.

Open oproepen

SEWP – Open Calls

Documentatie