FWO maakt 130.000 euro vrij voor wetenschappelijk onderzoek voor het Kinderarmoedefonds

20/11/2014 09:41

Brussel, 19 november  2014 – Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen kiest er jaarlijks voor om fundamenteel wetenschappelijk onderzoek van maatschappelijke thema’s te ondersteunen.  Dit jaar krijgt ook het Kinderarmoedefonds wetenschappelijke ondersteuning. Met een  onderzoeksbudget van 130.000 euro zullen twee wetenschappers van de Universiteit Gent nagaan hoe kinderen uit gezinnen in armoede de overgang naar de kleuterschool zetten.

Het FWO steunt al meer dan 85 jaar onderzoek in verschillende wetenschapsdisciplines. Gedreven door de zucht naar de fundamenten van de kennis dienen wetenschappers aanvragen tot steun in bij het FWO. Hun gedrevenheid is de locomotief van de innovatieketen en vergroot daardoor de welvaart en het welzijn van onze maatschappij. “Tegelijk steunt het FWO ook humanitaire acties met wetenschappelijk onderzoek,” zegt Elisabeth Monard, secretaris-generaal van het FWO.

Het Kinderarmoedefonds kan voor 2015 rekenen op een wetenschappelijk onderzoeksproject van 130.000 euro namens het FWO. Michel Vandenbroeck en Piet Van Avermaet van de UGent zullen onderzoek doen naar de overgang naar de kleuterschool voor kinderen uit gezinnen in armoede.

Het team is door het FWO geselecteerd op basis van hun wetenschappelijke excellentie.  Het project loopt over twee jaar.

Naast deze projecten met humanitaire inslag heeft het FWO ook 261reguliere projecten, goed voor een besteding van 23 miljoen euro, en 77 Kredieten aan Navorsers, goed voor een bedrag van 2 miljoen euro, toegekend.

Bekijk hier de toegekende projecten.