Vlaamse onderzoekers naar Europese wetenschapstop ESOF 2014 in Kopenhagen

13/06/2014 09:38

Brussel,13 juni 2014Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen stuurt een delegatie van 14 onderzoekers uit heel Vlaanderen naar Euroscience Open Forum. Deze tweejaarlijkse top brengt van 21 tot 26 juni 2.500 wetenschappers uit heel de wereld naar Kopenhagen, om er te luisteren en te discussiëren met knappe knoppen van Harvard, ERC, UNESCO, CERN en met 5 Nobelprijswinnaars. Een buitenkans voor 14 onderzoekers uit Vlaanderen om dit gebeuren mee te maken.

Het EuroScience Open Forum (ESOF) staat zowel inhoudelijk, organisatorisch als motiverend hoog genoteerd op de wereldwijde wetenschapskalender. Het FWO selecteerde uit de vele aanvragen op basis van motivatie en excellentie een mooie delegatie.

Elisabeth Monard, secretaris-generaal van het FWO: “Onderzoekers moeten nieuwsgierig zijn, steeds op zoek gaan naar het onbekende. Op een evenement als ESOF zullen ze niet alleen beroemde wetenschappers ontmoeten, maar ook over de muurtjes van hun eigen discipline heen kijken.”

Zij kunnen in Kopenhagen ondermeer genieten van toespraken en workshops met Eurocommissaris voor Onderzoek, Innovatie en Wetenschap Máire Geoghegan-Quinn, ERC-voorzitter Jean-Pierre Bourguignon, en Brain Prize-laureaat Karl Deisseroth van Stanford University.

Ongetwijfeld zullen de lezingen en ontmoetingen met niet minder dan 5 Nobelprijswinnaars heel wat bijval kennen: Daniel Kahnemann (Economie 2002),  Serge Haroche (Natuurkunde 2012),  Brian Schmidt, (Natuurkunde 2011),  Ada Yonath en Venkatraman Ramakrishnan (Chemie 2009).

De delegatie van 14 jonge Vlaamse onderzoekers ziet dankzij een vergoeding  van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) een reis naar en verblijf in Kopenhagen vergoed.

Naam

Functie

Universiteit

Discipline

Gregory Absillis

Postdoc

KU Leuven

Chemie

Jimoh Agbaje

Postdoc

KU Leuven

Tandheelkunde

Jonathan De Roo

Aspirant

UGent

Chemie

Eliane Deschrijver

Aspirant

UGent

Experimentele psychologie

Elena Gjorgievska

Aspirant

UHasselt

Fotonica

Marie-Eve Joret

Aspirant

VUB

Culturele studies

Giorgos Karagounis

Aspirant

UGent

Informatietechnologie

Atul Upadhyay

Postdoc

UAntwerpen

Farmaceutische wetenschappen

Marit Van Cant

Aspirant

VUB

Kunstwetenschappen en Archeologie

Ruben Van Coile

Aspirant

UGent

Civiele techniek

Jeroen Van Schependom

Aspirant

VUB

Neurologie

Wannes Vandenbussche

Aspirant

KU Leuven

Rechten

Alexandra Vandervelde

Aspirant

VUB

Moleculaire biologie

Harry Zekollari

Aspirant

VUB

Glaciologie