Skip to content
Login E-loket

Vacature

Dossierbeheerder personeelszaken

Taken

Je beheert de personeelsgegevens die van toepassing zijn voor de loonadministratie.  Je bereidt de loon- en beursberekening voor.  Je werkt actief mee aan de dossiers van de buitenlandse FWO-mandaathouders en FWO-mandaathouders die tijdelijk naar het buitenland vertrekken (administratieve formaliteiten, formaliteiten m.b.t. immigratie, sociale zekerheid, fiscaliteit, en verzekeringen). Je informeert de FWO-mandaathouders  en functioneert als aanspreekpunt.  Je volgt volledig de lopende personeelsdossiers mee op. Je volgt wijzigingen in individuele gegevens op en verricht de nodige controles op masterdata. Je zet jouw technische expertise van sociale wetgeving in met het oog op een correcte toepassing en uitvoering van beslissingen. Je wordt rechtstreeks aangestuurd door het (adjunct)diensthoofd personeelszaken.

Profiel

Je hebt een professioneel gericht bachelor diploma of gelijkwaardig door ervaring.  Je kan je, zowel mondeling als schriftelijk, vlot uitdrukken in het Engels. Tevens ben je in staat specifieke regelgeving toe te passen en te interpreteren.  Je bezit zeer goede administratieve vaardigheden en hebt relevante ervaring binnen een administratieve omgeving. Je kan op een professionele wijze omgaan met een veelheid aan confidentiële gegevens. 

Aanbod

Een contract van onbepaalde duur bij een bijzonder stabiele werkgever. Een salaris volgens schaal B111. Alle nuttige werkervaring wordt financieel gehonoreerd. Talloze extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, volledige tussenkomst woon- werkverkeer met het openbaar vervoer, forfaitaire vergoeding internetkosten en 35 dagen vakantie.  Glijdende werktijden en een interessant telewerkbeleid. Vlotte bereikbaarheid van de kantoren (vlak bij Brussel-Centraal). Opleidingen intern en extern, ook na je inloop-periode. Ervaren collega’s met een waaier aan expertise die je met plezier bijstaan. Een transparante en collegiale werkomgeving waar betrokkenheid en inspraak centraal staan.

Selectieprocedure

De selectieprocedure bestaat uit een cv-screening en een uitgebreid sollicitatiegesprek waarbij ook een aantal competenties zullen getest worden.  Op basis van het cv, het gesprek en de testen zal het FWO een aantal kandidaten rangschikken en aan de eerst gerangschikte kandidaat wordt de functie aangeboden.  Indien deze kandidaat de functie niet opneemt, wordt de functie aangeboden aan de volgende gerangschikte kandidaat. 

Interesse?

Bekijk de uitgebreide functieomschrijving. Je kan je sollicitatiebrief met gedetailleerd cv en een kopie van jouw diploma sturen naar het FWO, t.a.v. Danny Huysmans, Leuvenseweg 38, 1000 Brussel. Of op sollicitaties@fwo.be. We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op 21 juni 2024.

Vragen?

Voor vragen in verband met de functie-inhoud kan je contact opnemen met Stephan Duray, diensthoofd personeelszaken, op nummer 02/550.15.20 of per email : sd@fwo.be 

Het FWO voert een gelijke kansen- en diversiteitsbeleid.