IBM Innovation Award 2016

26/10/2016 14:54

Bron: Dr. Stijn Volckaert (UGent) – Mevr. Mia Vanstraelen (IBM) © Aude Vanlathem

Op 21 oktober 2016 hebben IBM Belgium, het FWO en het F.R.S.-FNRS de jaarlijkse IBM Innovation Awards uitgereikt in Technopolis Mechelen. Laureaat voor het FWO is dit jaar Dr. Stijn Volckaert, met zijn doctoraatsthesis Advanced Techniques for multi-variant encoding. Deze wetenschappelijke prijs ter waarde van 5.000 euro wordt elk jaar toegekend aan het beste doctoraat in de (fundamentele of toegepaste) computerwetenschappen.

Stijn Volckaert heeft een PhD in Computer Science behaald aan de UGent in 2015, met als promotoren Prof. Bjorn De Sutter en Prof. Koen De Bosschere. Momenteel zet hij zijn onderzoek verder als postdoctoraal onderzoeker aan de University of California, Irvine (USA), in het Michael Franz’ Secure Systems Lab.

De “IBM Innovation Award” is de langstlopende en meest prestigieuze wetenschappelijke prijs voor computerwetenschappen of –toepassingen in België. Met deze academische erkenning benadrukt IBM het belang van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en versterkt IBM ook de steun voor onderzoek in België. Deze prijzen worden jaarlijks toegekend voor doctoraatsonderzoek in één van de volgende onderzoeksthema’s: Cloud Computing, Social Media, Analytics & Big Data, Moblie Computing , Cyber Security of Cognitive Computing.