McKinsey & Company Award 2015

28/10/2015 13:43

Op dinsdag 18 oktober 2015 heeft McKinsey & Company in samenwerking met het FWO de jaarlijkse wetenschappelijke prijzen uitgereikt aan dr. Jeroen Luyten en Nico De Leu. Beide laureaten ontvangen een prijs voor het uitmuntende onderzoek dat zij verricht hebben voor hun doctoraat, waarbij ze bovendien de sociale en/of economische relevantie van hun werk weten aan te tonen. Jeroen Luyten behaalde in 2014 een doctoraat aan de UAntwerpen met onderzoek getiteld ‘Billijkheid, efficiëntie en volksgezondheid: studies in de ethiek en economie van een vaccinatiebeleid’. Op dit moment is dr. Jeroen Luyten als onderzoeker verbonden aan de London School of Economics.

Nico De Leu heeft zich tijdens zijn doctoraatsonderzoek aan de VUB gericht op VEGF en endotheelcellen voor betacel protectie, (re)generatie en transplantatie, een onderzoek met belangrijke therapeutische aspecten voor diabetes-patiënten. Op dit moment is dr. Nico De Leu postdoctoraal onderzoeker aan de VUB.

Met deze prijzen, ter waarde van €5.000, bekroont McKinsey jonge onderzoekers voor een uitmuntend doctoraat in  de exacte wetenschappen, toegepaste wetenschappen, sociale, economische of managementwetenschappen of biomedische wetenschappen. De kandidaat moet de sociale en economische relevantie of de concrete implementatie van het doctoraat kunnen aantonen.  FWO en F.R.S-FNRS werken samen met McKinsey & Company voor het organiseren van deze jaarlijkse  wetenschappelijke prijzen.

Foto: Nico De Leu (VUB), Bart Van Beek (FWO), Jeroen Luyten (UAntwerpen/LSE)