Ondertekening nieuwe samenwerkingsovereenkomst FWO en NSFC

30/06/2015 14:49

Op 30 juni vond in Brussel de officiële ondertekening plaats van het nieuwe samenwerkingsakkoord tussen het FWO en de National Natural Science Foundation of China (NSFC).

De vernieuwde samenwerkingsovereenkomst focust op tweejarige projecten die de wetenschappelijke samenwerking tussen onderzoekers uit China en Vlaanderen verder wensen te versterken en te optimaliseren. In plaats van het huidige ‘open submission’-systeem wordt nu gewerkt met oproepen gekoppeld aan deadlines. Voor de implementatie en uitvoering van gezamenlijke onderzoeksactiviteiten worden de mobiliteitskosten van de onderzoekers gefinancierd. De komende maanden werken het FWO en NSFC de richtlijnen voor de onderzoekers verder uit zodat er in 2016 een eerste oproep kan worden gelanceerd met start van de projecten in januari 2017.

Meer informatie over de lancering van een eerste oproep, de ontvankelijkheidsvereisten, aanvraag- en evaluatieprocedure verschijnt in de loop van 2016 op /nl/mandaten-financiering/internationale-samenwerking/samenwerkingsproject/samenwerking-china/.