Onderzoeksinfrastructuur in Vlaanderen en de deelname aan internationale onderzoeksinfrastructuren

15/05/2020 08:51

Al meer dan een decennium investeert Vlaanderen in state-of-the-art onderzoeksinfrastructuur via zijn programma’s middelzware, zware en internationale onderzoeksinfrastructuur. Dit heeft ertoe geleid dat we nu beschikken over een mooie programmaportefeuille waarbij de programma’s middelzware, zware en internationale onderzoeksinfrastructuur complementair zijn en elkaar aanvullen.

De onderzoeksinfrastructuren die dankzij deze programma’s werden gefinancierd, liggen één voor één en elk in hun onderzoeksdomein aan de basis van omvangrijke wetenschappelijke en ook socio-economische output. Ze zijn een draaischijf van hoogstaand innovatief onderzoek.

Het Departement EWI en het FWO hebben nu de handen in elkaar geslagen om een overzicht te maken van de internationale onderzoeksinfrastructuren en de “zware” onderzoeksinfrastructuren waarin ze de voorbije 10 jaar hebben geïnvesteerd, een collectie waar we terecht fier op mogen zijn.

De brochure vindt u hier terug.

Lees ook: Vlaamse rekenkracht ingezet voor covid-19 onderzoek: meer dan 15 onderzoekers vragen rekencapaciteit aan bij het Vlaams Supercomputer Centrum.

Deze component wordt niet ingeladen

Dit komt mogelijks door uw cookiekeuzes. » Meer info