Oproep kandidaten Lindau Nobel Laureate Meeting 2019 voor Fysica

30/07/2018

Elk jaar komen tal van Nobelprijswinnaars samen in Lindau om er de volgende generatie vooraanstaande wetenschappers te ontmoeten. De Lindau Nobel laureate Meetings promoten deze kans op contacten tussen topwetenschappers over generaties, culturen en disciplines heen, en dit sinds het begin van deze Meetings in 1951.

Voor de 69ste Lindau Nobel Laureate Meeting, van 30 juni tot 5 juli 2019, worden Nobelprijswinnaars in fysica uitgenodigd. Ongeveer 600 getalenteerde jonge onderzoekers zullen uitgenodigd worden om samen met hen deel te nemen aan lezingen, panelgesprekken en debatten in kleine kring. De deelnemers worden wereldwijd geselecteerd uit studenten (Bachelor en Master), doctoraatsstudenten en jonge postdoctorale onderzoekers in het domein van de fysica.

Sinds 2015 is FWO een “Academic Partner” van de Lindau Nobel Laureate Meetings, en FWO kan elk jaar maximaal 4 kandidaten nomineren. De genomineerde kandidaten doorlopen daarna nog een selectieproces door het Lindau Council’s Review Panel voor de finale selectie van kandidaten die toegelaten worden tot de meeting in 2019.

Per deelnemende kandidaat betaalt FWO de reiskosten heen en terug plus een lump sum van 2.500 €, bedoeld voor (o.a.) het verblijf te Lindau en (een deel van) de totale deelnamekost; de rest van het totaalbedrag wordt door de Lindau Foundation zelf en 3rd-party funding aangevuld.

Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen door een dossier (in het Engels) op te sturen naar interprog@fwo.be bestaande uit:

 • een volledig CV (incl. publicatielijst)
 • een motivatiebrief
 • een aanbevelingsbrief door hun promotor of wetenschappelijk adviseur.

De deadline om je kandidatuur in te dienen is maandag 1 oktober 2018. FWO selecteert, als academisch partner van de Lindau Nobel Laureate Meetings, op basis van deze dossiers maximaal 4 kandidaten. Geselecteerde kandidaten dienen zich daarna officieel kandidaat te stellen bij de Lindau Nobel Laureate Meeting, waarna een Review Panel aangesteld door de Lindau Council de finale selectie zal doen voor de deelnemers aan de 66ste Meeting.

Meer informatie kan u ook verkrijgen via:

 • Dossierbeheerders Internationale programma’s
  T: +32 (0)2 550 15 92
  E: interprog@fwo.be
 • Dr. Bart Van Beek
  Wetenschappelijk beleidsmedewerker
  T: +32 (0)2 550 15 98
  E: bart.vanbeek@fwo.be