Oproep kandidaten Lindau Nobel Laureate Meeting 2020

03/09/2019

groepsfoto Lindau meeting

Elk jaar komen tal van Nobelprijswinnaars samen in Lindau om er de volgende generatie vooraanstaande wetenschappers te ontmoeten. De Lindau Nobel laureate Meetings promoten deze kans op contacten tussen topwetenschappers over generaties, culturen en disciplines heen, en dit sinds het begin van deze Meetings in 1951.

Voor de 70ste Lindau Nobel Laureate Meeting (Interdisciplinary), van 28 juni tot 3 juli 2020, worden Nobelprijswinnaars in chemie, fysica en fysiologie of geneeskunde uitgenodigd. Ongeveer 400 uitzonderlijk getalenteerde jonge onderzoekers zullen uitgenodigd worden om samen met hen deel te nemen aan lezingen, panelgesprekken en debatten in kleine kring. De deelnemers worden wereldwijd geselecteerd uit studenten (Bachelor en Master), doctoraatsstudenten en jonge postdoctorale onderzoekers in deze domeinen en nauw verwante disciplines.

Sinds 2015 is FWO een “Academic Partner” van de Lindau Nobel Laureate Meetings, en FWO kan elk jaar maximaal 4 kandidaten nomineren. De genomineerde kandidaten doorlopen daarna nog een selectieproces door het Lindau Council’s Review Panel voor de finale selectie van kandidaten die toegelaten worden tot de meeting in 2020.

Per deelnemende kandidaat betaalt FWO de reiskosten heen en terug plus een lump sum van €2.500, bedoeld voor (o.a.) het verblijf te Lindau en (een deel van) de totale deelnamekost; de rest van het totaalbedrag wordt door de Lindau Foundation zelf en 3rd-party funding aangevuld.

Kandidaten worden verzocht een dossier op te sturen naar interprog@fwo.be, in het Engels, met een volledig CV (incl. publicatielijst), een motivatiebrief en een aanbevelingsbrief door hun promotor of wetenschappelijk adviseur (ongeveer één A4 pagina lang). De deadline hiervoor is maandag 30 september 2019. FWO selecteert, als academisch partner van de Lindau Nobel Laureate Meetings, op basis van deze dossiers maximaal 4 kandidaten. Geselecteerde kandidaten dienen zich daarna officieel kandidaat te stellen bij de Lindau Nobel Laureate Meeting, waarna een Review Panel aangesteld door de Lindau Council de finale selectie zal doen voor de deelnemers aan de 69ste Meeting.

Meer informatie kan u bekomen via: