Integrated DNA Technologies fellowship

Doel

Op initiatief van de Foundation for Advancing Technology and Community Giving (ATCG Foundation) en van Integrated DNA Technologies zal het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) in 2018 een fellowship voor postdoctoraal onderzoek in het buitenland financieren, en dit in het domein van Life Sciences, bij voorkeur voor onderzoek gerelateerd aan moleculaire biologie. Dit fellowship kan gebruikt worden voor een  onderzoeksverblijf in het buitenland van maximum 12 maanden gedurende het academiejaar 2018-2019.

Kenmerken

Het fellowship bestaat uit een vaste vergoeding van 1.650 euro per maand plus reiskosten (één ticket heen-terug naar bestemming). De vergoeding mag gebruikt worden voor huisvesting, dagelijkse onkosten, onkosten voor onderzoek of voor bijkomende vorming/training of voor vervoersonkosten ter plaatse. Bovenop deze vergoeding en reiskosten biedt Integrated DNA Technologies een product grant ter waarde van 15.000 euro, die ter beschikking gesteld wordt van de gastinsteling (labo/onderzoeksgroep) bij de start van het buitenlands verblijf. 

Profiel & Voorwaarden

Het Integrated DNA Technologies Fellowship kan toegekend worden aan doctoraatsstudenten in het laatste jaar van hun PhD of aan junior postdoctorale onderzoekers die van plan zijn om een jaar als postdoctoraal onderzoeker in het buitenland te verblijven. De aanvragen staan open voor Belgische staatsburgers of niet-Belgen die in België verblijven; aanvragers dienen voor minstens de gehele periode van het buitenlands verblijf als postdoctoraal onderzoeker geaffilieerd te zijn aan een Vlaamse universiteit. Houders van een klinische doctoraatsbeurs zijn ontvankelijk.

Selectiecriteria voor aanvragers:

 • de aanvrager is Belgisch staatsburger of - indien niet - verblijft in België;
 • de aanvrager verblijft in België op het moment van de aanvraag;
 • de aanvrager heeft een PhD behaald of zal zijn/haar PhD behalen voor het einde van het lopende academisch jaar EN heeft zijn/haar postdoctoraal onderzoek gestart binnen de 12 maanden voorafgaand aan de datum van de deadline of zal zijn/haar postdoctoraal onderzoek starten binnen de 12 maanden volgend op de datum van de deadline.
 • De aanvrager doet onderzoek in het domein van de life sciences (met een voorkeur voor onderzoek gerelateerd aan moleculaire biologie);
 • De aanvrager is voor minstens de gehele periode van het buitenlands verblijf als postdoctoraal onderzoeker geaffilieerd aan een Vlaamse universiteit;
 • De aanvrager is een uitmuntend student en/of onderzoeker.

Procedure

Aanvragen moeten ingediend worden ten laatste op 1 mei 2018. Het aaanvraagdossier bestaat uit:

 • het aanvraagformulier (invullen in het Engels!);
 • een gedetailleerd curriculum vitae (inclusief een lijst met publicaties);
 • een aanbevelingsbrief door de promotor van de aanvrager (PhD student) of zijn/haar diensthoofd (postdoc);
 • een persoonlijke motivatiebrief; geef duidelijk aan waarom je naar het instituut of labo van jouw keuze wil gaan en hoe dit jouw onderzoek zal bevorderen;
 • een uitnodiging van het gekozen instituut/labo in het buitenland, met de bevestiging dat je onderzoek mag doen indien het fellowship wordt toegekend in het academiejaar 2018-2019.

Downloads

Contact

prijzen@fwo.be