Gefinancierd onderzoek

Pers

Hoe eerdere gezondheidscrisissen ons door de huidige pandemie kunnen leiden

Crisissen zoals de COVID-19-pandemie hebben een grote impact op onze gezondheidszorg. Vooral moeders, pasgeborenen, kinderen, adolescenten en ouderen ondervinden daar de grootste gevolgen van. Hoe garanderen zorgverleners en overheden essentiële diensten tijdens de COVID-19-uitbraak, en hoe deden ze dit bij eerdere ziekte-uitbraken, natuurrampen en humanitaire noodsituaties? Een literatuurstudie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) trekt lessen uit het verleden.

» Meer

Van zeewier naar bootverf die bacteriebestendig is. 6 innovatieve projecten in bio-economie krijgen steun van minister Crevits

Het FWO heeft zes onderzoeksprojecten binnen het domein bio-economie toegekend. Met trots stelt het FWO de gekozen projecten voor, die in totaal drie miljoen euro steun ontvangen van Vlaams minister van Innovatie en Economie Hilde Crevits. Het stimuleren van onderzoek rond bio-economie is één van de krachtlijnen in het Vlaams beleidsplan bio-economie van minister Crevits.

» Meer

Met EOS- Excellence of Science investeren het FWO en het FNRS meer dan 121 miljoen euro voor 37 nieuwe wetenschappelijke projecten.

Het FWO heeft samen met haar Franstalige tegenhanger F.R.S.-FNRS meer dan 121 miljoen euro toegekend aan 37 onderzoeksprojecten in het kader van de tweede editie van het Excellence of Science-programma (EOS).

» Meer

Allereerste ‘Frank De Winne’ mandaten toegekend

Binnen het programma ‘Vlaamse ruimtevaarteconomie’ zijn er via het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek 5 ‘Frank De Winne’ mandaten toegekend. De toekenning maakt deel uit van  het impulsprogramma ‘Vlaamse ruimtevaarteconomie’ dat Vlaams minister van Wetenschapsbeleid Hilde Crevits eerder dit jaar aankondigde.

» Meer
Bekijk meer nieuwsberichten