Wetenschapscommunicatie

Het FWO hecht veel belang aan het versterken van het maatschappelijk draagvlak voor wetenschap. Dit kan onder andere bereikt worden door wetenschapscommunicatie. Daarom sporen wij onze onderzoekers aan om systematisch te communiceren over hun onderzoek naar het brede publiek.

Het FWO neemt verschillende initiatieven op vlak van wetenschapscommunicatie. Zo zetten we onze onderzoekers aan om deel te nemen aan evenementen zoals de Vlaamse PhD Cup, Sound of Science, Wetenschap Uitgedokterd, Dag van de Wetenschap, enzovoort.

We organiseren ook colloquia over wetenschapscommunicatie. Hiernaast kan je op onze website ook de blog ‘onderzoekers vertellenterugvinden. Hier laten we onderzoekers aan het woord over hun onderzoek en het leven als onderzoeker.

Via ons Instagramaccount @fwovlaanderen brengen we onze onderzoekers ook in beeld. Gedurende een week kan een onderzoeker ons account overnemen. Op die manier geven we hen de kans om foto’s en filmpjes te delen met het brede publiek. Zin om zelf ons account een weekje over te nemen. Neem contact met ons op via Communicatie@fwo.be. Bekijk de infofiche met praktische info.

Onderzoekers die vragen hebben over wetenschapscommunicatie kunnen terecht bij de communicatiedienst van het FWO of de universiteit waaraan ze verbonden zijn. Hieronder kan je de contactgegevens van de adviseurs communicatie binnen het FWO en de expertisecellen wetenschapscommunicatie van jouw universiteit terugvinden.

Communicatie FWO

Liesbeth Delvax
+32 2 550 15 67

Kim Barbé
+32 2 550 15 48

Communicatie@fwo.be

Universiteit Gent

www.ugent.be/communicatie.

Universiteit Antwerpen

Els Grieten
Coördinator wetenschapscommunicatie / Coordinator Science Communication
Departement Universiteit & Samenleving  / Department University & Society

els.grieten@uantwerpen.be

Universiteit Hasselt

Els Smeyers
Stafmedewerker Wetenschapscommunicatie UHasselt

els.smeyers@uhasselt.be

+32 (0)11 26 80 32

KU Leuven

Lothe Ramakers
Adviseur Wetenschapscommunicatie KU Leuven

lothe.ramakers@kuleuven.beresearchstories@kuleuven.be; wetenschapscommunicatie@kuleuven.be

+32 (0)16 37 44 36

www.kuleuven.be/wetenschapscommunicatie

Vrije universiteit Brussel

https://www.wtnschp.be/over-ons/contact/