Uitgaande mobiliteit

Voor reizen naar een risicobestemming kan het toegekende FWO-(reis)krediet enkel worden aangewend mits positief reisadvies van de desbetreffende onthaalinstelling. Contacteer hiervoor het verantwoordelijke adviescomité van uw onthaalinstelling.

Krediet voor deelname aan een congres in het buitenland

Dit krediet steunt onderzoekers die actief wensen deel te nemen aan een internationaal wetenschappelijk congres in het buitenland.

» Lees meer

Krediet voor een kort studieverblijf in het buitenland

Dit krediet steunt onderzoekers die voor een korte periode in het buitenland wensen te verblijven om zich te specialiseren in hun onderzoek of informatieopdrachten uit te voeren.

» Lees meer

Krediet voor deelname aan een workshop of cursus in het buitenland

Dit krediet steunt onderzoekers die wensen deel te nemen aan een cursus of workshop in het buitenland die hen de kans geeft zich daar in een wetenschappelijk kennis- of onderzoekscentrum op gebied van onderzoek of nieuwe technieken (verder) te specialiseren.

» Lees meer

Krediet voor een lang verblijf in het buitenland

Dit krediet steunt onderzoekers die voor een langere periode naar het buitenland gaan om doorgedreven onderzoek te verrichten of zich in specifieke onderzoekstechnieken te bekwamen.

» Lees meer

Krediet voor een lang verblijf bij een ERC Grantee in het buitenland

Dit reiskrediet biedt de mogeljkheid om minimum 3 maanden en maximaal 6 maanden naar het buitenland te trekken om onderzoek te verrichten in de excellente onderzoeksomgeving van een voormalige of huidige ERC Grantee.

» Lees meer

Postdoctoraal Fellowship Japan

In het kader van een samenwerking biedt JSPS elk jaar twee postdoctorale beurzen aan voor buitenlandse onderzoekers.

» Lees meer

UITGAANDE [PEGASUS]² Marie Skłodowska-Curie Mandaten

De UITGAANDE [PEGASUS]² Marie Skłodowska-Curie mandaten bieden aan postdoctorale onderzoekers in de Vlaamse Gemeenschap de mogelijkheid hun onderzoekscarrière te boosten door internationale onderzoekservaring op te doen.

» Lees meer

Stipendia Academiae Belgicae

Onderzoekbeurzen voor een periode van een tot drie maanden en postdoctorale onderzoeksbeurzen van 6 maanden in de Academia Belgica te Rome.

» Lees meer

Wetenschappelijke Prijs Gustave Boël - Sofina Fellowships

Dankzij de hulp van de Koning Boudewijnstichting, namens het Platform voor Opleiding en Talent, kunnen FWO en F.R.S.-FNRS de Gustave Boël-Sofina Fellowships toekennen waarmee getalenteerde PhD studenten een onderzoeks- of trainingsverblijf in het buitenland kunnen opnemen.

» Lees meer