Onderzoeksprojecten

Junior en Senior Onderzoeksproject

Met deze projecten wil het FWO het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek bevorderen. Dit gebeurt op initiatief van de onderzoekers in alle wetenschappelijke disciplines.

» Lees meer

Onderzoeksproject Kom op tegen Kanker

In het kader van de actie ‘Kom op tegen Kanker’ stelt het FWO een toelage van € 800.000 ter beschikking ter ondersteuning van een onderzoeksproject met een specifiek en patiëntgericht thema als onderwerp.

» Lees meer

Onderzoeksproject Rode Neuzen Dag

In het kader van Rode Neuzen Dag stelt het FWO een toelage van maximaal €1.000.000 ter beschikking ter ondersteuning van tweejarige onderzoeksprojecten rond het thema “jongeren met psychische problemen”.

» Lees meer

Gemeenschappelijk onderzoeksproject met Luxemburg

Om gemeenschappelijke onderzoeksprojecten tussen Vlaanderen en Luxemburg verder op te zetten, sloot het FWO een Lead Agency Procedure (LAP) overeenkomst met het Luxemburgse Fonds National de la Recherche (FNR).

» Lees meer

Gemeenschappelijk onderzoeksproject met Oostenrijk

Om gemeenschappelijke onderzoeksprojecten tussen Vlaanderen en Oostenrijk op te zetten, sloot het FWO een Lead Agency Procedure (LAP) overeenkomst met het Oostenrijkse FWF (Fonds zur Förderung der Wissenschaftlichen Forschung; The Austrian Science Fund).

» Lees meer

Gemeenschappelijk onderzoeksproject met Rusland

Het FWO ondertekende in mei 2018 een overeenkomst met de Russian Science Foundation (RSF) voor het financieren van nieuwe onderzoeksprojecten in fundamenteel onderzoek en dit in alle disciplines.

» Lees meer

Gemeenschappelijk onderzoeksproject met Slovenië

Om gemeenschappelijke onderzoeksprojecten tussen Vlaanderen en Slovenië op te zetten, sloot het FWO een Lead Agency Procedure (LAP) overeenkomst met de Slovenian Research Agency (ARRS).

» Lees meer

Gemeenschappelijk onderzoeksproject met Zuid-Afrika

Het FWO bereikte een overeenkomst met de ‘National Research Foundation’ (NRF) voor het financieren van gezamenlijke fundamentele onderzoeksprojecten in alle disciplines.

» Lees meer

Gemeenschappelijk onderzoeksproject met Zwitserland

Om gemeenschappelijke onderzoeksprojecten tussen Vlaanderen en Zwitserland op te zetten, sloot het FWO een Lead Agency Procedure (LAP) overeenkomst met het Zwitserse SNSF (Swiss National Science Fund).

» Lees meer

SBO (Strategisch Basis Onderzoek) projecten

Het programma Strategisch BasisOnderzoek (SBO) betreft vernieuwend onderzoek dat in geval van wetenschappelijk succes een vooruitzicht biedt voor latere economische of maatschappelijke toepassingen.

» Lees meer