Aspiranten mandaten L'Oréal - Unesco

 

Het samenwerkingsprotocol tussen L’Oréal Belgilux, de Belgische Regionale Commissies voor de UNESCO, het Fonds National de la Recherche Scientifique (F.R.S.-FNRS) en het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen (FWO) biedt om de twee jaar aan drie jonge vrouwen de kans om aan wetenschappelijk onderzoek te doen. De drie beurzen, elk ter waarde van 30.000 euro, zijn bestemd voor onderzoek in de biomedische wetenschappen.

Het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) en het Fonds National pour la Recherche Scientifique (F.R.S.-FNRS) maken een eerste selectie van de kandidaten. Elk fonds stelt 10 vrouwelijke kandidaten voor aan de L’Oréal-UNESCO-jury, die dan de beurzen toekent. De jury wordt voorgezeten door professor Christine Van Broeckhoven. Zij was in 2006 de Laureate voor Europa van de International L'Oréal-UNESCO Award for Women in Science.

De L’Oréal-UNESCO-beurzen kaderen in een overeenkomst die L’Oréal en UNESCO op 29 september 1999 sloten ter promotie van vrouwen in de wetenschap. Naast de nationale beurzen reikt L’Oréal-UNESCO jaarlijks prijzen uit aan vijf verdienstelijke vrouwelijke professoren, één per continent. Bovendien kent de organisatie jaarlijks ook 15 internationale beurzen toe aan beloftevolle vrouwelijke onderzoekers.