ESOF 2022 Travel Grants

09/03/2022 08:58

Na onder andere Triëste, Toulouse en Manchester strijkt het tweejaarlijkse Euroscience Open Forum (ESOF) dit jaar neer in het Nederlandse Leiden. En ook deze keer stuurt FWO een groep jonge onderzoekers naar dit prachtige evenement. Van 13 tot 16 juli komen vanuit heel Europa onderzoekers, beleidsmakers, politici en journalisten samen om de wetenschap dichter bij het grote publiek te krijgen.

Het Euroscience Open Forum is het grootste interdisciplinair evenement voor wetenschap en innovatie van Europa. Tijdens het evenement, dat drie dagen duurt, komen zo’n 4.5OO wetenschappers, beleidsmakers, journalisten en professoren uit 90 landen samen om de huidige toekomstige ontwikkelingen binnen de wetenschap te bespreken. Naast mensen die het vak kennen, staat het forum ook open voor het bredere publiek om hen op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen in de wetenschap.

Nederlandse Universiteitsstad Leiden neemt naast de tiende editie van ESOF ook de rol van European City of Science voor haar rekening. Doorheen het jaar zullen de universiteiten van Leiden samenwerken om verschillende wetenschappelijke evenementen te organiseren.

Tijdens het evenement biedt ESOF jonge onderzoekers een unieke gelegenheid om kennis te maken met internationale toonaangevende onderzoekers binnen en buiten hun vakgebied. Om dit te doen doet de organisatie van het evenement beroep op FWO om deze jonge onderzoekers een kans te geven deze unieke ervaring mee te maken.

FWO verleent op haar beurt een Travel Grant aan jonge onderzoekers om hen zo naar ESOF te sturen. Het vertrek staat gepland voor 13 juli en de terugkomst op 16 juli. Door de korte afstand krijgen de deelnemers tijdens deze drie dagen ook de keuze om in Leiden te blijven of iedere dag te pendelen.

De oproep werd intussen gesloten. Indien u uw kandidatuur indiende mag u spoedig een reactie verwachten

Deze component wordt niet ingeladen

Dit komt mogelijks door uw cookiekeuzes. » Meer info