Het Fonds Suzanne Duchesne versterkt in totaal drie postdoctorale onderzoeksprojecten met 70.000 euro.

29/09/2021 08:01

Het Fonds Suzanne Duchesne dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting, kent 70.000 euro in de vorm van bijzondere werkingstoelagen toe aan drie geselecteerde FWO postdoctorale onderzoekers. Deze toelage wordt uitsluitend toegekend aan jonge beloftevolle onderzoekers die kankeronderzoek uitvoeren en komt bovenop de door het FWO toegekende mandaat- en werkingskosten en versterken op die manier het postdoctoraal onderzoeksproject.

Martijn Schuijs (UGent), de best gerangschikte kandidaat in het Med4-panel,  krijgt dankzij dit fonds 30.000 euro extra bovenop zijn postdoctoraal onderzoeksproject. Jonas Steenbrugge (UGent) en Kathryn Jacobs (KU Leuven) kunnen allebei rekenen op een extra toelage van 20.000 euro.

Martijn Schuijs, Universiteit Gent, 30.000 euro voor het project “Hoe alternatief-geactiveerde macrofagen bijdragen aan het onstaan van een premetastatisch milieu in de long”

Jonas Steenbrugge, Universiteit Gent, 20.000 euro voor het project “Chitinase 3-like 1 als nieuw immunotherapeutisch doelwit in triple-negatieve borstkanker 

Kathryn Jacobs, KU Leuven, 20.000 euro voor het project “Autofagie is een meester-regelaar voor de immuunfuncties van de bloedvaten in lymfeklieren”

De nieuwe FWO postdoctorale onderzoekers vatten hun project aan vanaf 1 oktober 2021.

Deze component wordt niet ingeladen

Dit komt mogelijks door uw cookiekeuzes. » Meer info