Nieuwe lichting van 268 postdoctorale FWO-onderzoekers aan de slag

28/05/2021 07:18

Brussel, 28 mei 2020 – De Raad van Bestuur van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) heeft 268 nieuwe postdoctorale mandaten toegekend waarvan 179 junior en 89 senior onderzoekers. Met de steun van minister Crevits krijgen deze onderzoekers gedurende drie jaar financiële steun om hun onderzoek uit te voeren.

“Met deze steun kunnen we 268 onderzoekers ondersteunen in het uitbouwen van een zelfstandige en eventueel internationale onderzoeksloopbaan. De coronacrisis bewijst het belang van investeren in alle soorten onderzoek en de verdere uitbouw van kennis en expertise in Vlaanderen. Daarom blijven we investeren in postdoctorale onderzoekers”, aldus Vlaams minister van Wetenschapsbeleid en Innovatie Hilde Crevits

 “Het is alweer uitkijken naar de boeiende onderzoeksresultaten die deze nieuwe lichting onderzoekers zal brengen. Ik wil hen allemaal feliciteren met het behalen van dit mandaat”, zegt FWO-voorzitter Willy Verstraete.

Een postdoctoraal mandaat is voor vele onderzoekers een belangrijke stap in hun carrière. Zo ook voor prof. Marc De Vos (decaan Faculty of Law,Macquarie University in Sydney). In het FWO-jaarboek 2020 verwoordt hij mooi wat dit voor hem betekende: “Ik ben postdoc geworden dankzij de steun van het FWO. In die jaren kon ik me haast volledig toeleggen op mijn onderzoek, wat een ongelooflijke luxe is. Op dat moment verzamel je de bagage en de expertise die je tijdens je verdere carrière kan uitspelen.” 

Bekijk de toegekende mandaten:

Junior

Senior

Deze component wordt niet ingeladen

Dit komt mogelijks door uw cookiekeuzes. » Meer info