Onderzoekers in beeld

Onderzoekers vertellen

Hoe liefde en revolutie samengaan

Martin Luther King jr. en Malcolm X hebben veel gemeen: beiden waren leiders in de zwarte burgerrechtenbeweging van de jaren vijftig en zestig, beiden waren talentvolle sprekers en beiden werden op 39-jarige leeftijd vermoord om hun revolutionaire ideeën.

» Meer

Hiv maakt Ethiopiërs extra kwetsbaar voor leishmaniasis

Elk jaar sterven tienduizenden mensen aan viscerale leishmaniasis, een parasitaire ziekte die vooral in (sub)tropische gebieden voorkomt – maar die de laatste jaren ook steeds meer de kop opsteekt in Zuid-Europa.

» Meer

De schatten van Robbe De Hert

UAntwerpen en Felixarchief ontfermen zich over het ‘Fugitive Cinema Archief' - De op 24 augustus overleden cineast Robbe De Hert laat niet alleen zijn films na, maar ook een omvangrijk archief. De Universiteit Antwerpen en het Felixarchief werken samen om het ‘Fugitive Cinema Archief’ duurzaam te bewaren en te onderzoeken.

» Meer

Nieuwe supergeleiders ontwerpen op atomaire schaal

Supergeleiding behoort tot de meest intrigerende én ook toepasbare kwantumfenomenen. Wanneer een gewoon metaal (bvb. koper) elektriciteit geleidt, gaat er steeds elektrische energie verloren door de weerstand van het metaal.

» Meer
Lees meer artikels