De voetafdruk van ons voedsel

16/10/2019 09:44

Wat is de impact van ons voedsel(systeem) op milieu en klimaat en hoe beperken we die? Wat is er nodig om meer mensen te voeden zonder dat er nog meer natuur verdwijnt? Welke plaats heeft vlees nog in het voedingspatroon van de toekomst?

Eos gaat erover in gesprek met Wannes Keulemans (emeritus hoogleraar Biosystemen, KULeuven, en co-auteur van Wat met ons voedsel?) en Stefaan De Smet (professor aan de Vakgroep Dierwetenschappen en Aquatische Ecologie, UGent).

Marieke van Schoonhoven, coördinator Eos Tracé, modereert.

Het evenement is gratis. Inschrijven is aanbevolen en kan via volgende link.

WANNEER: Zondag 24 november van 4u30-15u op de Dag van de Wetenschap

WAAR: Op wetenschapsfestival WOOOW, Wetenschapsfestival Gent in zaal Blauwe vogel, De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent

Eos Wetenschap organiseert samen met Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) de wetenschappelijke lezingen- en debatreeks 'Grijze Cellen. Wetenschappers gaan tijdens de edities met elkaar en het publiek in gesprek onder leiding van een van onze journalisten.