Onderzoekers vertellen

Laureaten BiR&D Cross-Disciplinary PhD Award 2021

Het FWO en het FNRS organiseren jaarlijks, op initiatief van BiR&D, de BiR&D Cross-Disciplinary PhD Thesis Award, ter bekroning van…

» Lees meer

De verwondering van een zonsverduistering

Op donderdag 10 juni 2021 maken we een gedeeltelijke zonsverduistering mee. Ook al wordt deze keer in Vlaanderen slechts maximaal een kwart van de zonneschijf bedekt, loont het toch de moeite om eens omhoog te kijken tussen 11u15 en 13u30.

» Lees meer

Voormalige [PEGASUS]²-onderzoekers aan het woord

Vijf jaar en 48 afgeronde beurzen later loopt het [PEGASUS]²-programma ten einde. Om het programma op een mooie manier af te sluiten, schreven 2 (voormalige) FWO [PEGASUS]² Marie Skłodowska-Curie Fellows een artikel over hun ervaringen.

» Lees meer

Mei Plasticvrij

Deze maand zetten we ons in voor mei plasticvrij. Door een maand minder wegwerpplastic te gebruiken, wordt er meer bewustwording gecreëerd omtrent het plasticprobleem.

» Lees meer

Leeftijdsgerelateerde veranderingen in de hersenen en hun gevolgen voor de motorische prestatie

Om een motorische taak tot een succesvol einde te brengen, is een gestructureerde aansturing van onze spieren via de hersenen noodzakelijk. Naast het mogelijk maken van relevante bewegingen (excitatie), is het hierbij ook belangrijk dat taak-irrelevante bewegingen onderdrukt worden (inhibitie).

» Lees meer

Nieuwe Vlaamse wolvenwelpen en hernieuwde motivatie om oplossingen te vinden ter bescherming van het vee en ter bevordering van de co-existentie van schapen en wolven!

Het Vlaamse Agentschap voor Natuur en Bos heeft onlangs belangrijke foto's genomen van Noëlla, een wolvin die zich in Limburg heeft gevestig…

» Lees meer

17 april: Internationale Dag van de Boerenstrijd

25 jaar geleden, op 17 april 1996, werden 19 leden van de beweging van landloze boeren (MST) ongestraft doodgeschoten door militaire politie van de staat Pará, Brazilië.

» Lees meer

In pyjama naar school met BedNet

In je pyjama naar school. Een droom die al bij velen de nachtelijke revue is gepasseerd. Voor sommigen misschien een leuke of grappige droom…

» Lees meer

Waarom Maradona een van de grootste culturele iconen van Latijns-Amerika werd

Eind vorig jaar overleed voetbalicoon Diego Armando Maradona. Het zorgde in Argentinië voor een enorme uiting van nationale rouw, ongezien sinds de dood van Evita Perón, de populaire first lady van Argentinië in de jaren veertig en vijftig. Naar schatting kwamen ongeveer een miljoen mensen samen in Buenos Aires, in coronatijden nota bene, om een laatste groet te brengen aan deze Latijns-Amerikaanse cultheld. Maar hoe heeft Maradona deze mythische status verworven?

» Lees meer

Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap stelden wij enkele vragen aan Christine Helsen en Natha…

» Lees meer