Extra-Europese onderzoeksprojecten

Het FWO wil internationale samenwerking, als hefboom voor excellentie, volop stimuleren. Daarom sluit het FWO met een aantal extra-Europese landen een bilateraal akkoord om gezamenlijke onderzoeksprojecten te financieren.

Bilaterale Onderzoeksamenwerking Staat São Paulo (Brazilië)

In 2024 bereikte het FWO een overeenkomst met de São Paulo Research Foundation (FAPESP) voor het financieren van nieuwe onderzoeksprojecten..

» Lees meer

Bilaterale Onderzoeksamenwerking China

In 2024 bereikte het FWO een overeenkomst met de National Natural Science Foundation of China (NSFC) voor het financieren van nieuwe onderzoeksprojecten.

» Lees meer

Bilaterale Onderzoekssamenwerking Québec

Het FWO bereikte een overeenkomst met het onderzoeksfonds ‘Fonds de Recherche de Québec’ (FRQ) voor het financieren van interdisciplinaire fundamentele onderzoeksprojecten die onderzoeksdomeinen behelzen vallende onder minimaal twee van de drie FRQ fondsen (FRQNT, FRQS of FRQSC).

» Lees meer

Bilaterale Onderzoeksamenwerking Vietnam

Het FWO bereikte een overeenkomst met het onderzoeksfonds ‘National Foundation for Science and Technology’ (NAFOSTED) voor het financieren van fundamentele onderzoeksprojecten.

» Lees meer

Bilaterale Onderzoeksamenwerking Zuid-Afrika

Het FWO bereikte een overeenkomst met de ‘National Research Foundation’ (NRF) voor het financieren van nieuwe onderzoeksprojecten in fundamenteel onderzoek en dit in alle disciplines.

» Lees meer