Minister Moerman ondertekent overeenkomst om meer post docs uit te wisselen met China

09/11/2005

PERSMEDEDELING van FIENTJE MOERMAN, VICE-MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, ONDERNEMEN, WETENSCHAP, INNOVATIE EN BUITENLANDSE HANDEL

Vlaams minister van Wetenschap Fientje Moerman ondertekende vandaag in Beijing een hernieuwde overeenkomst voor wetenschappelijke samenwerking tussen het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO-Vlaanderen) en zijn Chinese tegenhanger. Doel is in de gemeenschappelijke onderzoeksprojecten meer postdoctorale onderzoekers in te schakelen.

De hernieuwde overeenkomst loopt vijf jaar. Het uitwisselen van post docs verliep tot nu nogal stroef met China. Het nieuwe samenwerkingsakkoord moet daar verandering in brengen.

Het uitwisselen van post docs zorgt voor wederzijdse kruisbestuiving. De nieuwe overeenkomst is gericht op projecten met een looptijd van twee jaar, aldus minister Moerman. Om te vermijden dat slechts een beperkt aantal onderzoeksgroepen in aanmerking komen, kennen we de hoogste prioriteit toe aan onderzoeksgroepen die nog geen projecten hebben lopen via de vroegere samenwerkingsovereenkomst.

De hernieuwde overeenkomst maakt naast uitwisselingsprojecten ook de gemeenschappelijke organisatie van seminaries en workshops mogelijk.

Het FWO heeft in het verleden al samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met deze wetenschappelijke instellingen in China:

  • Chinese Academy of Medical Sciences
  • Chinese Academy of Sciences
  • Chinese Academy of Social Sciences

Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen is een Vlaamse instelling die op basis van wetenschappelijke interuniversitaire competitie fundamenteel onderzoek ondersteunt, stimuleert en de kwaliteit ervan te bevorderen.

Persinfo:

Annemie Nijs, woordvoerster, 02‑552 61 11

Deze component wordt niet ingeladen

Dit komt mogelijks door uw cookiekeuzes. » Meer info