FWO versterkt Vlaams wetenschapsnieuws in buitenland

07/05/2007

Wetenschappelijk nieuwsagentschap AlphaGalileo kosteloos te gebruiken dankzij FWO

Brussel, 4 mei 2007 – Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) heeft een overeenkomst gesloten met AlphaGalileo. Dit Europees wetenschappelijk nieuwsagentschap verzamelt onderzoeksnieuws uit alle disciplines. Dankzij het FWO kunnen voortaan ook wetenschappers verbonden aan Vlaamse universiteiten en wetenschappelijke instellingen dit instrument gebruiken om hun onderzoek bekend te maken.

Het FWO stimuleert het ontwikkelen van grensverleggende kennis in alle wetenschappelijke disciplines en vindt het belangrijk dat de resultaten van dit onderzoek gedeeld worden met de (internationale) wetenschappelijke gemeenschap en met het grote publiek. Daarom heeft het FWO een overeenkomst afgesloten met AlphaGalileo, een wetenschappelijk nieuwsagentschap. Via dit internationaal forum kunnen alle Vlaamse onderzoekers kosteloos hun onderzoeksresultaten bekend maken.

AlphaGalileo zorgt via een website voor het bundelen van onderzoeksnieuws uit wetenschappen, gezondheidswetenschappen, technologie, menswetenschappen en de letteren en wijsbegeerte. Journalisten van kwaliteitsmedia wereldwijd kunnen deze aankondigingen raadplegen, ze ontvangen via e-mail of via een RSS-abonnement.

De samenwerking FWO-AlphaGalileo zal er toe bijdragen dat het Vlaamse onderzoek makkelijker zijn weg zal vinden naar buitenlandse media.

Wenst u zich aan te melden op de nieuwsgaring van AlphaGalileo: surf naar www.alphagalileo.org en schrijf u in op de nieuwsberichten (per discipline) die u wenst te ontvangen.

Over het FWO
Het FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen) stimuleert het ontwikkelen van nieuwe grensverleggende kennis in alle wetenschappelijke disciplines. Het FWO maakt dit mogelijk door het financieren van excellente onderzoekers en onderzoeksprojecten na een interuniversitaire competitie en met een evaluatie door binnen- en buitenlandse experten. In 2006 reikte het FWO voor bijna 140 miljoen € financiële steun uit aan ongeveer 962 onderzoekers en 2414 onderzoeksprojecten en reisbeurzen. Het FWO krijgt financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap, de federale overheid en vele bedrijven en stichtingen.

Over AlphaGalileo
AlphaGalileo is een internetsite die Europees onderzoeksnieuws verzamelt en aanbiedt aan journalisten. Dit pan-Europese project is in handen van de non-profit organisatie AlphaGalileo Foundation.

Meer informatie:

FWO
Mevr. E. Monard 
Tel: 02/550.15.15