Kennismakers 85 jaar agenda

01/10/2013

85 jaar FWO belooft meer dan 1.000 ‘Kennismakers’ samen te brengen

Groots wetenschapsfeest voor en door vorsers op 17 december in ICC Gent

Op 17 december 2013 viert het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen haar 85-jarig bestaan. Omdat de onderzoekers al die tijd in het middelpunt staan, gaat het gebeuren door onder de titel ‘Kennismakers, al 85 jaar zuurstof voor Onderzoek en Ontwikkeling’. Het FWO verwacht er meer dan 1.000 onderzoekers, uit alle geledingen van de wetenschap, beginnend of ervaren, mannen en vrouwen, positieve wetenschappers en menswetenschappers, …

Thematische sessies over  diverse domeinen uit wetenschappelijk onderzoek, discussie over wetenschap in de maatschappij, toegang tot wetenschap en transparante resultaten, … maar ook “luchtiger” thema’s als koken en wetenschap, topsport en wetenschap…

Hooggeplaatste personen, wereldexperten op hun terrein, zelf een mogelijke nobelprijswinnaar staan op het spreekgestoelte en zullen er ook aanspreekbaar zijn in de wandelgangen. Want de ontmoeting tussen wetenschappers en multidisciplinaire kruisbestuiving staat op deze ‘Kennismakers’ centraal.

Afgesloten wordt met een Belgische première van de uitvoering van Icarus at the edge of time, een multimedia spektakel met de muziek van Philip Glass, live uitgevoerd door het USO, en met Michael Pas in de hoofdrol.

Agenda bericht:

Kennismakers, al 85 jaar zuurstof voor Onderzoek en Ontwikkeling -- www.kennismakers.be

Datum: 17 december 2013 van 9u30 tot 19u00

Locatie: ICC Gent

De pers is uitgenodigd om dit evenement bij te wonen. Er wordt in de ochtend een persbriefing voorzien. Voor accreditatie, ontvangt u binnenkort een uitnodiging, samen met een gedetailleerd programma.