Website FWO mag toegankelijkheidslabel dragen

15/10/2014 08:26

Brussel, 14 oktober 2014 – Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen heeft, zoals slechts een handvol administraties van de Vlaamse Overheid, haar website (www.fwo.be) zodanig aangepast dat iedereen gemakkelijk toegang heeft tot de website. Dit betekent dat mensen met een visuele beperking (blinden, slechtzienden, kleurenblinden, …) de website goed kunnen gebruiken, maar evenzeer dat de website voor iedereen gelijkwaardig toegankelijk is (voor jong en oud, voor mobiele surfers, voor alle toestellen, …). Concrete voorbeelden van dergelijke toegankelijkheids­modaliteiten zijn: een vergrootbaar lettertype, ondertiteling van video’s, duidelijk klikbare links, …

Het FWO weet dat er binnen haar directe doelgroep (mandaathouders, vorsers, …) een aantal mensen zijn met een visuele beperking. Deze nu optimaal kunnen gebruik maken van de FWO-website.

Anysurfer, de onafhankelijke Belgische organisatie die instaat voor het toekennen van zo’n toegankelijkheidslabel, heeft de website gecontroleerd en na onderzoek het label aan het FWO toegekend. Het label is geldig voor 2 jaar.

Over het FWO

Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) stimuleert het ontwikkelen van nieuwe grensverleggende kennis in alle wetenschappelijke disciplines. Het FWO financiert excellente onderzoekers en onderzoeksprojecten. Het FWO krijgt financiële steun hoofdzakelijk van de Vlaamse Gemeenschap, maar ook deels van de Federale Overheid en verschillende bedrijven en stichtingen.

Meer informatie over Anysurfer op www.anysurfer.be

 

Persinformatie

Contactgegevens FWO

CC Strategies

Fonds Wetenschappelijk Onderzoek -  Vlaanderen

Sven Usé

dr.ir. Elisabeth Monard

Fountain Plaza – Belgicastraat 1 - 1930 Zaventem

Egmontstraat 5 - 1000 Brussel

Tel. 02 704 56 90 – mob 0498 51 40 30

Tel. 02-512 91 10 - fax: 02-512 58 90

suse@ccstrategies.be

post@fwo.be