FWO ondertekent nieuw samenwerkingsakkoord met Hungarian Academy of Sciences

19/03/2015 13:16

Op 19 maart vond in Brussel de officiële ondertekening plaats van het nieuwe samenwerkingsakkoord tussen het FWO en de Hungarian Academy of Sciences (HAS).

Tijdens de Vlaams-Hongaarse workshop in Boedapest in juni vorig jaar, werden reeds ideeën uitgewisseld om de bestaande samenwerking tussen Vlaamse en Hongaarse onderzoekers verder uit te diepen en in een vernieuwd akkoord te gieten. Het resultaat van de daaropvolgende onderhandelingen is een nieuw mobiliteitsprogramma dat Vlaamse en Hongaarse onderzoekers stimuleert om hun academische samenwerking te versterken en gezamenlijke onderzoeksactiviteiten te implementeren. Binnen deze tweejarige uitwisselingsprojecten dient ten minste één jonge onderzoeker (met max. 6 jaar postdoctorale ervaring) te worden geëngageerd.

FWO en HAS voorzien financiering om specifiek de vliegtickets, het verblijf en de dagvergoeding van de uitgewisselde onderzoekers te bekostigen. Het totaal aantal dagen waarvan de aanvrager gebruik kan maken voor de uitwisseling van individuele onderzoekers ligt vast op 30 dagen per project per jaar, te verdelen over max. 4 uitwisselingen per jaar.

Meer informatie over de lancering van een eerste oproep, de ontvankelijkheidsvereisten, aanvraag- en evaluatieprocedure verschijnt binnenkort op www.fwo.be .