Persbericht - Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen - 6 januari 2016

06/01/2016 13:10

De Raad van Bestuur van het FWO en zijn secretaris-generaal dr. Jurgen Tack hebben, in onderling overleg, beslist om de arbeids­overeenkomst van de secretaris-generaal met ingang van 7 januari 2016 stop te zetten.

Beide partijen zijn van mening dat het verder functioneren van de heer Tack, als secretaris-generaal binnen het FWO, niet meer wenselijk is.

Alle betrokken partijen hebben dan ook, in ieders belang, beslist om de verdere samenwerking stop te zetten.

De leiding van het FWO wordt intussen, tot de aanstelling van een nieuwe secretaris-generaal, waargenomen door dr. Hans Willems, FWO-directeur Steun aan Onderzoekers, en Danny Huysmans, FWO-directeur Intern Beheer, respectievelijk verantwoordelijk voor de wetenschappelijke en voor de operationele leiding van het FWO.

Namens de Raad van Bestuur,

Paul De Knop (Voorzitter)                                                  dr. Jurgen Tack

Rik Torfs (Ondervoorzitter)

                                                                                                   Contactpersoon voor verdere persvragen:
Paul De Knop (Voorzitter): 02/629.22.84

Over het FWO

Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) stimuleert het ontwikkelen van nieuwe grensverleggende kennis in alle wetenschappelijke disciplines. Het FWO financiert excellente onderzoekers en onderzoeksprojecten. Het FWO krijgt financiële steun hoofdzakelijk van de Vlaamse Gemeenschap, maar ook deels van de Federale Overheid, Europese instellingen en vele bedrijven en stichtingen.