Bouw met ons mee aan de toekomst

Ieder van ons kan een bijdrage leveren aan wetenschap. Met initiatieven als citizen science of burgerwetenschap kan in Vlaanderen elke scherp denkende burger een onderdeel zijn van het onderzoeksproces. Zoals minister van Innovatie Hilde Crevits stelt: onderzoek, wetenschap en innovatie horen thuis aan elke keukentafel.

In die context is de aanhoudende financiering van basisonderzoek – van louter grensverkennend tot strategisch onderzoek – cruciaal. Het FWO ondersteunt jaarlijks meer dan drieduizend onderzoekers die aan universiteiten en andere onderzoeksinstellingen een antwoord bedenken op wetenschappelijke vragen. De resultaten van hun onderzoek vormen de basis voor concrete oplossingen die de toekomst van de generaties na ons verzekeren.

Hieronder leest u hoe ook u wetenschappelijk onderzoek kan steunen en mee kan bouwen aan de toekomst.

Steun het FWO als particulier

Met uw steun aan wetenschappelijk onderzoek kiest u bewust voor de toekomst. Door uw gift of uw legaat bouwt u mee aan de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen. En achterkleinkinderen.

» Lees meer

Steun het FWO als bedrijf

Elk jaar reikt het FWO wetenschappelijke prijzen uit. Deze worden gesponsord door privébedrijven of non-profitorganisaties. Op die manier ontstaat er een nauwe band tussen de bedrijfs- en de onderzoekswereld.

» Lees meer

Contact

Wenst u meer informatie? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij behandelen uw vragen in alle discretie.

» Lees meer