De Demoucelle Parkinson Charity is een non-profitorganisatie, gesticht in 2011. Haar doelstellingen zijn het aanbieden van financiering voor 's werelds meest veelbelovende onderzoeksprojecten omtrent de ziekte van Parkinson en het verhogen van het bewustzijn over de impact en de stijgende incidentie van deze neurodegeneratieve aandoening. Hierbij is de drijfveer om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om zich aan te sluiten bij de inspanningen om een behandeling voor de ziekte van Parkinson te vinden.
Na een succesvolle eerste editie in 2023, wil de Demoucelle Parkinson Charity zich daarom engageren om in 2025 opnieuw een mandaat voor een aspirant fundamenteel onderzoek of strategisch basisonderzoek te financieren voor een jonge beloftevolle onderzoeker met als onderzoeksonderwerp biomedisch onderzoek omtrent de ziekte van Parkinson.
Deze ambitie werd vastgelegd in een samenwerkingsprotocol tussen de Demoucelle Parkinson Charity en het FWO. Het FWO – Demoucelle Parkinson Charity aspirantenmandaat wordt, met inbegrip van werkingskosten, gefinancierd door de Demoucelle Parkinson Charity. Daarnaast biedt de Demoucelle Parkinson Charity de laureaat van dit mandaat ook vrijblijvend een gratis coaching-traject aan. Het mandaat past in de reguliere programma’s voor predoctorale mandaten van het FWO en wordt ingediend en geëvalueerd in de desbetreffende oproepen.
Via een overeenkomst tussen de mandaathouder en het FWO zijn deze mandaten onderworpen aan de FWO-reglementen voor aspirantenmandaten.
Enkel aanvragen in de reguliere FWO-oproepen voor aspirant fundamenteel onderzoek of strategisch basisonderzoek met als onderwerp biomedisch onderzoek omtrent de ziekte van Parkinson, komen in aanmerking voor een FWO – Demoucelle Parkinson Charity aspirantenmandaat.
Wilt u deelnemen aan deze oproep:
- Dien een reguliere aanvraag in voor aspirant fundamenteel onderzoek of aspirant strategisch basisonderzoek (indiendeadline 3 maart 2025 17u CET)
- Mail voor 3 maart 2025, 17u CET naar mailto:prijzen@fwo.be met uw aanvraagnummer, de naam van de aanvrager, de Engelse titel van uw onderzoeksvoorstel en een korte motivatie (max. 100 woorden) waarom u in aanmerking wenst te komen voor dit aspirantenmandaat. Bij deze mail zet u uw promotor en eventuele co-promotoren in cc.