Skip to content
Login E-loket

Voor de media

Heb je als journalist een vraag over onze organisatie, onderzoekbeleid of onderzoeksresultaten?

Communicatie FWO

Kim Barbé en Liesbeth Delvax
+32 2 550 15 48
+32 2 550 15 67
communicatie@fwo.be

Versterken van het maatschappelijk draagvlak voor wetenschap

Het FWO hecht veel belang aan het versterken van het maatschappelijk draagvlak voor wetenschap. Dit kan onder andere bereikt worden door wetenschapscommunicatie. Daarom sporen wij onze onderzoekers aan om systematisch te communiceren over hun onderzoek naar het brede publiek. Het FWO beschikt hiervoor over verschillende online en fysieke kanalen.

Centraal daarbij staat de website Kennismakers.be. Hier geven wij ruimte om aan de hand van filmpjes, podcasts en geschreven getuigenissen een bepaald thema uit te diepen.

Een ander medium waar FWO gebruik van maakt is een tweewekelijkse nieuwsbrief, waar het FWO-onderzoek dat in de voorbije periode de pers heeft gehaald onder de aandacht wordt gebracht. Ook hier ligt de nadruk op de veelheid aan onderzoek en de vele disciplines die door de brede pers in Vlaanderen steeds vaker wordt opgepikt.

Via ons Instagramaccount @fwovlaanderen brengen we onze onderzoekers ook in beeld. Gedurende een week kan een onderzoeker ons account overnemen. Op die manier geven we hen de kans om foto’s en filmpjes te delen met het brede publiek. Zin om zelf ons account een weekje over te nemen. Neem contact met ons op via Communicatie@fwo.be. Bekijk de infofiche met praktische info.

Wetenschapscommunicatie

Heb je als onderzoeker een vraag over wetenschapscommunicatie of hebt u een interessant onderzoeksresultaat of verhaal? Dan kan je terecht bij de communicatiedienst van het FWO of de cel wetenschapscommunicatie van je universiteit. 

KU Leuven

Contact: wetenschapscommunicatie@kuleuven.be

Website: https://www.kuleuven.be/communicatie/wetenschapscommunicatie

UAntwerpen

Contact: wetenschapscommunicatie@uantwerpen.be

Website: https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoek/wetenschap-voor-iedereen/ 

UGent

Contact: wetenschapscommunicatie@UGent.be

Website: https://www.ugent.be/nl/onderzoek/maatschappij/wetenschapscommunicatie

UHasselt

Contact: els.smeyers@uhasselt.be

VUB

Contact: research.outreach@vub.be

Website: www.wetenschapbrussel.be

Logo downloaden

Hieronder kan je het logo van het FWO dowloaden in ai en png formaat.