Skip to content
Login E-loket

Internationale projecten

Internationale samenwerking op projectniveau zowel binnen als buiten Europa

Internationale projecten

Het FWO wil internationale samenwerking, als hefboom voor excellentie, volop stimuleren. Daarvoor heeft het FWO, los van het Europese kaderprogramma, verschillende kanalen om onderzoekers op projectniveau met partners zowel binnen als buiten Europa te laten samenwerken.

Oproepen

Weave - FWO als lead - Oproep gesloten

In samenwerking met diverse Europese onderzoeksfinancierders ondersteunt Weave Vlaamse onderzoekers in het opzetten van volwaardige bi- of trilaterale onderzoeksprojecten met hun Europese partners uit Duitsland (DFG), Franstalige Gemeenschap in België (F.R.S.-FNRS), Luxemburg (FNR), Oostenrijk (FWF), Polen (NCN), Slovenië (ARIS), Zweden (FORMAS) of Zwitserland (SNSF). 

Weave - FWO als partner - bepaalde oproepen open

In samenwerking met diverse Europese onderzoeksfinancierders ondersteunt Weave Vlaamse onderzoekers in het opzetten van volwaardige bi- of trilaterale onderzoeksprojecten met hun Europese partners

Bilaterale Onderzoeksprojecten Staat São Paulo (Brazilië) - oproep gesloten

In samenwerking met het Braziliaanse FAPESP ondersteunt het FWO 3-jarige gezamenlijke onderzoeksprojecten tussen onderzoekers uit Vlaanderen en Brazilië (Staat São Paulo).

Bilaterale Onderzoeksprojecten China - oproep gesloten

In samenwerking met het Chinese NSFC ondersteunt het FWO 3-jarige gezamenlijke onderzoeksprojecten tussen onderzoekers uit Vlaanderen en China. 

Bilaterale Onderzoeksprojecten Québec - oproep gesloten

In samenwerking met FRQ uit Québec ondersteunt het FWO 3-jarige gezamenlijke onderzoeksprojecten tussen onderzoekers uit Vlaanderen en Québec. 

Bilaterale Onderzoeksprojecten Vietnam - oproep gesloten

In samenwerking met het Vietnamese NAFOSTED ondersteunt het FWO 3-jarige gezamenlijke onderzoeksprojecten tussen onderzoekers uit Vlaanderen en Vietnam. 

Bilaterale Onderzoeksprojecten Zuid-Afrika - oproep gesloten

In samenwerking met het Zuid-Afrikaanse NRF ondersteunt het FWO 3-jarige gezamenlijke onderzoeksprojecten tussen onderzoekers uit Vlaanderen en Zuid-Afrika.