Skip to content
Login E-loket

Wetenschapsfestival Brussel

Elke laatste zondag van november organiseert FWO samen met de andere Brusselse kennisinstellingen (VUB – Odisee Hogeschool – Erasmus hogeschool Brussel – LUCA School of Art – KU Leuven campus Brussel en Scimingo) het wetenschapsfestival Brussel in Muntpunt.
Dag Van De Wetenschap Logo

Editie 2024

Op zondag 24 november 2024 vieren we opnieuw de Dag van de Wetenschap, het grootste wetenschapsevenement van Vlaanderen en Brussel.

Ben jij ook nieuwsgierig naar wat wetenschap en technologie in ons dagelijks leven betekenen? Kom dan op zondag 24 november naar het Wetenschapsfestival Brussel in Muntpunt. Hier stellen verschillende Brusselse instellingen hun onderzoek aan je voor. Zo’n honderd gemotiveerde wetenschappers, docenten en studenten dompelen je – volledig gratis – onder in wetenschappelijk onderzoek en innovatie!

Deelnemen als onderzoeker

Onderzoekers gezocht voor het wetenschapsfestival - enthousiaste kinderenWil jij als FWO-onderzoeker het begrip en de waardering voor wetenschap bij het brede publiek vergroten? Registreer dan jouw idee tot en met 12 september 2024 via dit formulier als je wenst deel te nemen aan het wetenschapsfestival Brussel. Brainstorm je graag even over jouw idee? Heb je nood aan extra informatie? Contacteer ons via communicatie@fwo.be

Benieuwd naar de editie van vorig jaar? Bekijk hieronder de aftermovie van 2023.

Registreer uw voorstel

Registreer jouw idee tot en met 12 september 2024 via onderstaande knop als je wenst deel te nemen aan het wetenschapsfestival Brussel.

Andere locaties dag van de wetenschap

Wil je op een andere locatie deelnemen aan de dag van de wetenschap? Neem dan contact op met de dienst wetenschapscommunicatie van je instelling.

Deelnemen als vrijwilliger

Elk jaar mogen we heel wat bezoekers verwelkomen op ons festival en het succes is mede te danken aan de hulp van onze vrijwilligers. Ook voor deze editie zoeken we presentatoren, floor managers, onthaalmedewerkers,...

Ja, ik wil!

Wil je graag een handje komen toesteken op ons wetenschapsfestival?

Lees welke profielen we zoeken en schrijf je in.

Herbeleef de editie 2023