Skip to content
Login E-loket

BiR&D Cross-Disciplinary PhD Award

Ter bekroning van een doctoraatsthesis die een originele en cross-disciplinaire bijdrage levert met de mogelijkheid tot industriële valorisatie en maatschappelijke relevantie.

Status

In samenwerking met

Bekendmaking resultaten

Doel?

Industriële valorisatie en maatschappelijke relevantie van wetenschappelijk onderzoek zijn voor de Belgian Industrial Research and Development Board (BiR&D) zeer belangrijk. Daarom organiseert het FWO en het Fonds de la Recherche Scientifique – FNRS, op initiatief van BiR&D, jaarlijks de BiR&D Cross-Disciplinary PhD Thesis Award, ter bekroning van een doctoraatsthesis met de mogelijkheid tot industriële valorisatie en maatschappelijke relevantie die een originele en cross-disciplinaire bijdrage levert. In 2023 zullen vier prijzen worden toegekend, twee in het gebied “Life & Health Sciences” en twee in het gebied “Science & Technology”. De laureaten van deze prijzen zullen tevens de kans krijgen om een presentatie te geven voor de leden van BiR&D. 

Kenmerken?

  • Vier prijzen elk ter waarde van € 5.000. Twee in het gebied “Life & Health Sciences” en twee in het gebied “Science & Technology”
  • Ter bekroning van een doctoraatsthesis met de mogelijkheid tot industriële valorisatie en maatschappelijke relevantie die een originele en cross-disciplinaire bijdrage levert.

Profiel en voorwaarden?

  • Je bent een jonge beloftevolle onderzoeker.
  • Je hebt je doctoraat behaald aan een Belgische universiteit tussen 1 november 2021 en 31 oktober 2022*.

*het doctoraatsdiploma wordt verkregen na het succesvol (publiek) verdedigen van een proefschrift.

Aanvraagprocedure

  • Stuur het volledig en correct ingevulde aanvraagformulier (in het Engels) ten laatste op 1 februari 2023 naar prijzen@fwo.be.
  • Voeg je CV (inclusief lijst van publicaties) en een elektronische versie van het doctoraat  toe.
  • Je kandidatuur wordt aan een jury voorgelegd.
  • De jury stelt een laureaat per prijs voor.