Skip to content
Login E-loket

De RE-Place database brengt een schat aan expertise over alternatieve methoden voor dierproeven samen. Het vertegenwoordigt momenteel slechts een fractie van de enorme kennis die in het land beschikbaar is. Daarom roepen we wetenschappers op om hun innovatieve proefdiervrije methoden te delen met de RE-Place database en bij te dragen aan deze waardevolle kennisbron.

In de afgelopen decennia is er aanzienlijke vooruitgang geboekt in het vervangen van dierproeven door alternatieve methoden. De resultaten zijn veelbelovend. Door de snelle ontwikkelingen in dit veld kan het soms een uitdaging zijn om relevante, betrouwbare en actuele informatie over deze methoden te vinden. Om deze kloof te overbruggen, is in België het RE-Place project gelanceerd. Dit project streeft ernaar de expertise op het gebied van alternatieve methoden voor dierproeven te bundelen in één centrale database. Deze databank koppelt elke methode aan de naam van een expert en de organisatie waar de methode werd ontwikkeld of momenteel wordt gebruikt. Tot nu toe bevat de database 280 methoden, bijgedragen door 182 experts uit 33 organisaties.

Dit is echter slechts een fractie van de expertise over alternatieve methoden die beschikbaar is in België. Daarom moedigen we onderzoekers die met alternatieve methoden werken ten zeerste aan om deze expertise aan de RE-Place database toe te voegen. Het RE-Place team ondersteunt uw wetenschappelijk werk door de uitwisseling van informatie te vergemakkelijken, netwerkmogelijkheden te bieden en de zichtbaarheid van uw werk te vergroten via verschillende kanalen, waaronder sociale media, onze website en educatieve webinars.

Meer informatie nodig? Neem contact op met info@re-place.be