Skip to content
Login E-loket
06/06/2024 11:30

Heb je in de afgelopen twee jaar je doctoraat afgerond? Dan daagt de PhD Cup je uit om je onderzoek met iedereen te delen: zonder voetnoten of specialistentaal, maar gebracht als een helder verhaal. Na een intensieve mediatraining volgt de ultieme test: “Kun jij de kern van je doctoraat in drie minuten uitleggen?” 

Waarom deelnemen aan de Vlaamse PhD Cup?

  • Unieke gratis mediatraining: geselecteerde deelnemers krijgen een intensieve communicatie- en mediatraining van vier dagen, inclusief 2 dagen bij de VRT. Je leert presenteren met impact, populairwetenschappelijk schrijven, camera- en interviewtechnieken en social mediaskills van o.a. VRT-experts als Koen Wauters en Jacotte Brokken.
  • Visibliteit voor jouw onderzoek: onze mediapartners Radio 1, Eos en jongerenplatform Ravage coveren de Vlaamse PhD Cup en de deelnemende onderzoekers. De acht finalisten krijgen de kans om een video van hun pitch op te nemen en de grote finale op 16 oktober zal via een livestream te volgen zijn. 
  • Mooie prijzen: De winnaar krijgt een voucher van 5.000 euro voor de Vlerick Business School, mag een video maken met de Universiteit van Vlaanderen en maakt kans op een boekdeal met Academia Press. De tweede en derde laureaat krijgen een cheque voor de SciComm Academy. Ook het publiek mag een publiekswinnaar kiezen, die naast de eer een artikel over zijn of haar onderzoek in Eos Magazine ziet verschijnen. 

Deelnemen?

Schrijf je uiterlijk 30 juni in op www.phdcup.be

De Vlaamse PhD Cup is een initiatief van SciMingo met steun volgende partners: FWONationale LoterijVlerick Business SchoolFonds Ernest SolvayJohnson & JohnsonILVO - ImecVIBVITOAcademia PressJonge AcademieEosRadio 1Ravage - VRT Taal - The Floor is YoursFishgrowfeetUniversiteit van VlaanderenVlaamse Overheid. De wedstrijd wordt georganiseerd i.s.m. de vijf Vlaamse universiteiten.